Consultancy

“Consultancy” vinden wij om eerlijk te zijn niet zo van toepassing op reflektis. We zien we onszelf meer als coach dan als adviseur of consultant. Natuurlijk geven we advies, maar we voelen ons ook heel erg verantwoordelijk voor het proces en willen, net als onze opdrachtgever, een mooi resultaat boeken.

Wij zijn ervan overtuigd dat een organisatie beter gaat presteren door onze integrale begeleiding.Het komt er op neer dat we alle processen in het bedrijf onder de loep nemen. We nemen de hele organisatie mee in het werken onder architectuur. Want dat is waar Enterprise architectuur over gaat. Het samenvoegen van alle onderdelen in de organisatie en daar een goed geoliede machine van maken. En dat doe je ook door het aanstellen van een Enterprise architect in de organisatie. Door ervoor te zorgen dat de architect en het strategisch management elkaar begrijpen en dat er op alle lagen in de organisaties medewerkers zijn die beschikken over de competenties om onder architectuur te kunnen werken.

Enterprise Architectuur

Reflektis is specialist op het gebied van Enterprise architectuur. Wij helpen organisaties weer op eigen benen te staan en nog beter: We helpen om met die benen weer snelheid te kunnen maken! En als relatief kleine speler in deze grote markt zijn er we er niet op uit om zoveel mogelijk uren te draaien. In tegendeel: we maken onszelf het liefst zo snel mogelijk overbodig.

Agile

Afhankelijk van de situatie zetten we architectuur audits, service gerichte architectuur, legacy migratie of andere technieken uit onze gereedschapskist in om de organisatie onder architectuur te brengen. Ook werken wij al sinds 2000 met TOGAF en ArchiMate als gecertificeerde architecten. Maar dan zijn we er natuurlijk nog niet. In de huidige maatschappij moeten organisaties ‘lenig’ genoeg zijn om dagelijks van koers te kunnen veranderen. De Engelse term ‘Agile’ is daar een veelgebruikte term voor. Reflektis is internationaal erkend als autoriteit op het gebied van agility. Met aspecten als test-driven werken, continuous integration, zelfsturende teams en holocracy (kantelen van organisaties) coachen wij het management samen met de teams zelf om binnen enkele weken meetbare verbeteringen aan te brengen in de productiviteit en kwaliteit. Verder maken wij ook gebruik van methodes als Scrum, LeSS, DAD en LEAN.