Over Rob Vens

Rob Vens begon in zijn vak met object-georiënteerd programmeren (in Smalltalk/V), simulaties maken, modelleren van bedrijfsprocessen en lesgeven (in OO, Software Analysis and Design en Design Patterns). Daarna ontwikkelde hij diverse architectuurtrainingen en masterclasses. Rob deed adviesopdrachten, kwaliteitsaudits en werkte als mediator.  Rob was één van de eerste scrum masters in Nederland. “Een zelfstandig ondernemer die ondertussen iets heeft geleerd over organisaties en ‘mensen die dingen doen’,” zoals hij het zelf graag zegt. Zijn focus ligt op agile enterprise architectuur. Rob is TOGAF en ArchiMate gecertificeerd. Daarnaast is Rob ook een gecertificeerde scrum professional.

Rob Vens


“Ik zie mezelf vooral als coach”. “En dat doe ik voor individuen en voor teams. Met als doel het verbeteren van agility in organisaties in samenhang met effectiviteit van de business.”


 

Meer over Rob

“In mijn werk vind ik overnames en fusies heel mooi om te doen. Omdat ik geen onderdeel ben van het bedrijf of de cultuur kan ik afstand nemen. Ik kijk, als het ware, met ‘vreemde ogen’ naar de organisatie. Bij Enterprise architectuur geldt: men moet echt willen. Het heeft een enorme impact op de organisatie, maar als het eenmaal goed is ingericht, levert het zoveel op! Mijn hoofdtaak is verbinden. Verbinden van processen, techniek en mensen. Onderling én met elkaar. Dat is ook de reden dat ik naast mijn werk als Enterprise architect werk als mediator. Want ook daarin staat ‘verbinding’ centraal. In die rol ben ik (meestal) niet inhoudelijk bezig, maar faciliterend. Voor sommige mediations opereer ik wel als inhoudelijk betrokkene (zogenoemde evaluatieve mediation), afhankelijk van de aard van het conflict en de wensen van de betrokken partijen.”

Rob is een actief blogger. Zijn artikelen over enterprise architectuur, ethiek, filosofie en wetenschap zijn op deze site te vinden op: http://www.reflektis.nl/blog.


FSF Member Badge

reflektis Logo
Diensten

Copyright © 2021, reflektis & Rob Vens