GDPR – AVG: reflektis helpt!

Op het gebied van security en privacy is veel gaande. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend onder de Engelse afkorting GDPR) maakt het noodzakelijk om nu écht werk te maken van “het huis op orde”: welke data hebben wij? wie maken er gebruik van en waarom? wat zijn de kenmerken van die data in termen van gevoeligheid, bedrijfskritisch-heid, auditbaarheid, enz. enz.?

Om te voldoen aan de AVG lijken vaak langdurige en zeer kostbare projecten nodig. Hierdoor zitten veel bedrijven met hun handen in het haar: zowel de tijd als de financiële investeringsruimte is vaak te krap. Dit is vooral het geval in de zorgsector. Op de voorpagina van Trouw van 31 maart 2018 worden ook met name de kleinere zorgorganisaties genoemd.

Wat u moet doen volgens de AVG is nog lang niet duidelijk genoeg. De wet wordt vanaf 25 mei 2018 gehandhaafd maar er zijn bij veel bedrijven nog heel veel vraagtekens. Volgens recente berichten zullen in veel landen een groot aantal organisaties op de vastgestelde datum van 25 mei 2018 nog niet gereed zijn met de aanpassingen die nodig zijn.

Onze aanpak bewijst zich door de tweeledige aanpak:

  1. Zowel de juridische als ICT kanten worden integraal meegenomen. Onze juridische medewerkers kennen de materie door en door en helpen uw organisatie om het verhaal naar de toezichthouder helder en solide neer te zetten. Onze veeljarige ervaring met complexe organisatievraagstukken en ICT problematiek maakt dat uw ICT transparanter en flexibeler aan de nieuwe eisen kan beantwoorden, bijna als nevenresultaat van een verbeterde ICT structuur in uw organisatie.
  2. U krijgt een eigen (part-time) Functionaris Gegevensbescherming tegen een sterk concurrerend tarief, die in uw sector het klappen van de zweep kent doordat deze zijn werk doet bij meerdere zorg- en maatschappelijke organisaties, en goede contacten onderhoudt met de Raad van Toezicht.

Wij leggen onze aanpak graag (geheel vrijblijvend natuurlijk) aan u uit! Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op, of bel ons op 0595-741990.

Contactformulier
Aanhef
Voornaam*
Achternaam*
E-mail*
Bericht
Ik ga akkoord met het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden.
Voer de Captcha in
Herlaad

reflektis Logo
Diensten

Copyright © 2021, reflektis & Rob Vens