IT volwassen aan het worden?

Tijdens een discussie vandaag met een collega architect kwam de vraag naar boven of IT vooruitgang heeft geboekt de laatste jaren.

Mijn eerste reactie was: niet veel, de track record van IT projecten is nog steeds dramatisch slecht, en afgezien van die projecten die door mij begeleid worden (😉 ) is dat niet verbeterd.

Mijn collega architect dacht hier anders over: volgens hem is de wijze waarop bij veel bedrijven software wordt ontwikkeld flink volwassener geworden in vergelijking met zeg tien jaar geleden. Software straten met continuous integration, automatische test bij inchecken, constante monitoring van deployments: allemaal zaken die je een decennium geleden nog met een loep moest zoeken.

Daarover kan ik het niet met hem oneens zijn. Mijn vraag is echter of deze maatregelen dan ook hebben geleid tot een betere track record. Zijn projecten succesvoller dan tien jaar geleden? Falen minder projecten? We gooien er wat, op zich zeker geen foute, technieken en methoden tegenaan, en dat staat goed bij presentaties op congressen en bij audits of maturity ratings. Maar is het echt verbeterd?

Ik twijfel — ik ga maar eens wat rondvragen wat de ervaringen van andere collega’s zijn…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


reflektis Logo
Diensten

Copyright © 2021, reflektis & Rob Vens

%d bloggers liken dit: